top of page
Zoeken
  • Christiaan Vermaas

Hoe een video patiënten kan helpen bij hun behandeling: mijn eerste ervaring

DOORBRAAK, mijn eerste patiëntenvideo is een feit!

 

Afgelopen periode heb ik hard gewerkt aan het opzetten van een digitale strategie voor het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis om patiënten beter te informeren over hun behandeling.

 

De kern van deze strategie is om educatieve video’s in te zetten, waarin patiënten meegenomen worden op de operatiekamer en uitleg krijgen over hun behandeling.

 

Met het project hoop ik samen met het ETZ een nieuwe weg in te slaan, afgestemd op de informatiebehoeften van patiënten.

 

Het loslaten van traditionele media en het inzetten van nieuwe innovatieve manieren om patiënten te ondersteunen in het zorgproces is daarbij essentieel.

 

Zelf geloof ik sterk in de kracht van visualisatie bij het overbrengen van informatie. Zeker in het huidige digitale tijdperk waarin een groot gedeelte van de informatie via social media wordt verkregen, is het belangrijk dat ziekenhuizen inspelen op de behoeften en verwachtingen van patiënten.

 

Ik ben ervan overtuigd dat video’s patiënten kunnen helpen om informatie beter te begrijpen en zich meer betrokken te voelen bij het zorgproces. Het moment van de eerste videopname zal ik dan ook niet snel vergeten.

 

Op de operatiekamer sprak ik patiënte kort voor de start van de procedure. Zij had vooraf telefonisch al mondeling toestemming gegeven voor het gebruik van de beelden, maar moest dit ook nog zwart op wit bevestigen.

 

Toen ik haar de toestemmingsformulieren gaf, aarzelde zij niet om ze te ondertekenen met daarbij de toepasselijke woorden: “Had ik deze video vantevoren maar kunnen zien dan had ik waarschijnlijk niet zo zenuwachtig geweest.”

 

Verbaasd door haar reactie was het enige dat ik op dat moment kon zeggen dat de cardioloog die de procedure zou uitvoeren elke patiënt eenvoudig op zijn gemak stelt met zijn vriendelijk voorkomen.

 

Dit voorbeeld tovert nog steeds een lach op mijn gezicht en weerspiegelt precies waar ik met 2MED4U voor sta. Zo maakt iets ogenschijnlijk kleins al het harde werk meer dan waard.

 

Daarom kan ik met trots vertellen dat de eerste video’s in de reeks voorlichtingsvideos nu online te bekijken is op het YouTube kanaal van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis. De video’s zijn volledig geproduceerd door mijn bedrijf 2MED4U in samenwerking met het ETZ.

 

Ik kijk uit naar de verdere samenwerking met het ETZ. Dank aan de afdeling cardiologie voor de fantastische start. Welke afdeling vind jij dat ik als volgende moet benaderen?





45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page